11 septembrie 2014
Am realizat o listă cu materialele necesare în noul an școlar. Mai avem de achizitionat 3 auxiliare - sper să ajungă în prima săptămână. Voi anunța copiii în momentul când sosesc - trebuie să le plătim la ridicare.
Vom avea un an școlar în care munca serioasă și responsabilă trebuie să ne fie o adevărată prietenă. Sunt convinsă că, avându-ne alături, copiii noștri vor reuși.
Nu vreau să pierdem vremea - în prima săptămână vom recapitula și voi aplica testele inițiale. În a doua săptămână începem materia de clasa a IV-a.
Vă rog să-i ajuați pe copii să-și pună ordine în materialele necesare la școală: manuale, rechizite.
Pregătiți împreună spațiul unde își vor lucra temele și stabiliți un program riguros (muncă, odihnă, joc, plimbare). Sunt mari și pot înțelege cât de important este să-și organizeze munca.
Să fim sănătoși si sa-i sprijinim pe copii in formarea lor! Sunt atat de draguti si ne daruiesc foarte multe bucurii.
Multumesc mult parintilor care m-au ajutat la curatenie.
Am facut treaba buna si copiii vor veni intr-o sala curata.

S-a terminat zugravirea clasei.
Luni, 7 iulie, ora 17:00, aranjam lucrurile in interior. Daca puteti da o mana de ajutor, va astept cu drag.
Va multumesc!

Am rezolvat deja azi de dimineata.
Va multumesc pentru ajutor!

1 iulie 2014
Maine va incepe zugrăvirea clasei. Astăzi, la ora 17:30, punem folia și, dacă se poate, aștept mămicile care s-au oferit să ia draperiile și jaluzelele pentru spălat.
Vă mulțumesc!

12 iunie 2014
Stimați părinți,
Marți, 17 iunie 2014, ora 18:10, vă invit la ultima ședință cu părinții - clasa a III-a.
27 mai 2014
Sunt convinsă că ați aflat de la copii care au fost impresiile mele în legătură cu schimbul de experiență din Croația. Mi-au pus multe întrebări și m-am bucurat că au fost interesați de activitatea școlară și extrașcolară, de activitățile de proiect, de obiective turistice.
M-am bucurat că i-am revăzut și i-am îmbrățișat cu drag.
Am fost bucuroasă că echipa ”Fantastic dancers” a reușit să impresioneze juriul. Camelia Sima mi-a povestit și despre echipa de părinți care s-a mobilizat extraordinar la spectacol. Vă mulțumesc!
Gigi Ică, colegul care a fost în locul meu, mi-a povestit că s-a înțeles bine cu copiii- a fost doar o întâmplare neplăcută - o mică luptă cu batoane și mere între câțiva băieți (sper că v-au povestit, în special cei implicați). Am discutat cu ei și sper să nu mai facă o asemenea greșeală.
Au participat la concursul Comper-matematică, un concurs dificil, unde rezultatele sunt bune.
Mă așteptam la rezultate mai bune la concursul organizat de Liceul Țițeica, dar se pare că mai este de lucrat - la atenție, la seriozitatea cu care se citesc cerințele, la controlul asupra emoțiilor...
Din fiecare experiență de acest fel au de învățat si sper să învețe.
Astăzi, la ora de pregătire, am lucrat subiectele de la cele două concursuri - matematică.
Deși se apropie vacanța, vă rog să le urmăriți activitățile școlare și extrașcolare.
Duminică va fi 1 Iunie - Ziua Copilului. În fiecare an am marcat această zi. Pentru că le-a plăcut foarte mult întâlnirea cu elevii de la Liceul I. St. Paulian, am hotărât să mergem împreună cu aceștia la cofetăria Dl Goe vineri, 30 mai, ora 10:00. Ne-am consultat și considerăm că se poate cumpăra:
- 2 felii de pizza cu piept de pui și mozzarella (dintr-o pizza mare) - 5 lei;
- o limonadă - 5 lei;
- o prăjitură la alegere - 4,5 lei.
O colegă are o mămică acolo și ne-a asigurat că totul va fi proaspăt.
Până joi vă rog să le puneți la ei 15 lei pentru a avea banii pregătiți. Restul rămas va fi restituit.
Sunt convinsă că o să îmbrățișați ideea noastră și veți fi bucuroși să-i știți pe copii trăind un moment frumos de ziua lor, o nouă experiență.
Vă mulțumesc!


15 mai 2014
Săptămâna viitoare voi fi plecată în Croația pentru proiectul Comenius. Vă rog să aveți în vedere următoarele:
- luni - elevii de la dans vor termina la 13:00 ;
- marți - este cerc pedagogic și elevii sunt liberi - vor sta acasă;
- miercuri - orele se vor termina la 12:00;
Miercuri va fi CONCURSUL COMPER - MATEMATICA - un concurs dificil.
- joi - orele se vor termina la 12:00 - nu se face lb. engleza (Claudia are cerc pedagogic)
Joi, elevii de la dans vor pleca acasă la ora 11:00 pentru a avea timp să se pregătească pentru concurs. Concursul se va desfășura la Casa Tineretului, începând cu ora 14:00. Mama lui Catrinel va ajuta copiii să se organizeze-îi așteaptă acolo la ora 13:45. Vă rog să o sprijiniți și să faceți fotografii. Vă rog să însoțiți copiii.

vineri - orele se vor termina la 12:00.
Va multumesc!
Au sosit auxiliarele - maine copiii le vor lua acasa.


6 mai 2014
Vă rog să le reamintiți copiilor ca vineri să se îmbrace în uniformă și să aibă pregătit steagul Croației- sărbătorim Ziua Europei.
Pentru părinții fetelor de la dans - am fost anunțați că au găsit bluzele cu volane. Nu au găsit tricouri. Bluzele care nu erau vor sosi în câteva zile - ne vor anunța.
Vă mulțumesc pentru ajutor!

Stimați părinți,
Marți, 29 aprilie 2014, ora 18:10, vă invit la ședința cu părinții.
O seară liniștită!O idee de costum pentru elevii de la dans
http://www.youtube.com/watch?v=nSMAd9jLYKU


Pentru părintii elevilor de la dans
Trebuie sa ne gandim la costumatia pe care o vom alege pentru concursul de dans. Impreuna cu copiii si cu Mariana Nef ne-am gandit la o tinuta sport - pantaloni scurți - fete, blugi - băieți, tricou și jachetă subțire, adidasi cu sireturi colorate (asemanatoare tricoului).
Mariana a fost incantata de o jachetica - lucrata pentru un alt grup. O atasez si va astept cu propuneri in prima saptamana dupa Paste.
Stiu ca aveti idei minunate.

9.04.2014
A apărut o problemă în legătură cu excursia. Cei de la Arsenal Park au adăugat la sumă taxa de stațiune. Nu-mi plac oamenii care nu respectă promisiunea făcută la început.
Vreau să analizăm și alte oferte. Aștept oferta celor de la Terra Mytica.
http://www.terramythica.ro/
Am vorbit azi cu copiii despre lucrul acesta.
O după-amiază frumoasă!


6 aprilie 2014
Stimați părinți,
Iată care ar fi oferta pentru excursia de anul acesta:
- data: 31 mai-1 iunie 2014 (de Ziua Copilului);
- locația: ”Arsenal Park” - Orăștie
http://www.arsenalpark.ro/
- cazare - camerele ”Soldat”
- masă: cină - foc de tabără cu meniu BBQ, mic dejun, prânz
- transport: autocar - aproximativ 470km (pe Caransebeș la dus, pe Valea Jiului la întors).
Pretul total: 55 lei transportul/elev și 26 euro masa+cazarea/elev.
Cei de la Arsenal Park ne cer un avans de 30% pentru o comanda fermă.
Până joi, 10.04.2014, trebuie să plătiți casierei noastre câte 60 lei pentru fiecare elev care merge în excursie.
Vă rog să discutați cu fiul/fiica dvs. și să luați o hotărâre în ceea ce privește participarea la excursie. Cele două clase sunt numeroase, iar autocarul nu are decât 56 de locuri.
M-aș bucura ca mâine să știu dacă sunt elevi care nu vor merge în excursie.
O după-amiază frumoasă!


28.03.2014
Stimați părinți,
Așa cum am promis la începutul anului școlar, deși nu ne-am înscris la multe concursuri școlare (am rămas doar la ”Comper” și ”Minimath”), am avut grijă să parcurg cu copiii subiecte care s-au dat la anumite concursuri (”Evaluare in Educatie”, ”Lumina Math”).
Mi-am procurat culegerile de la concursurile ”Fii inteligent la….matematică” și ”Comunicare.Ortografie.ro”. și am mai strecurat la lecții exerciții ce mi s-au părut interesante.
Acum am procurat subiectele care s-au dat la prima etapă a concursurilor
”Fii inteligent la….matematică” și ”Comunicare.Ortografie.ro”
Azi le-am dat copiilor proba la matematică – am corectat lucrările și le-am trimis prin ei ca să le vedeți și dumneavoastră. M-am bucurat că 6 elevi au obținut 100 de puncte,
5 elevi punctaje de la 94 la 99 și 1elev 89 de puncte (cel puțin 85 de puncte înseamna calificarea la etapa următoare). Am fost foarte necăjită de modul cum au lucrat aceia care au obținut mai puțin de 77 de puncte (14 elevi). Am constatat că nu respectă modul cum lucrăm în clasă, nu sunt atenți la calcule sau, pur și simplu, nu transcriu corect date. Au greșit nu numai subiectul 3 – care era, să zicem, mai greuț, ci și subiectele simple, au rezolvat problema fara explicatii detaliate. Părerea mea este că au nevoie de exercițiu suplimentar. Eu voi mai lucra cu ei exerciții asemănătoare cu subiectul 3.
Luni voi aplica și proba de limba română – le va fi de folos.
La științe am observat că mai sunt copii care nu învață – unii nu știu nici măcar titlul lecției. Am hotărât ca la fiecare lecție să le dau o fișă scurtă – voi avea mai mult de corectat, dar sper să-i obișnuiesc pe toți să învețe.
Vă rog (pe unii dintre dumneavosta) să nu le mai listați pagini întregi de pe internet la educație europeană - nu pot să le prezinte – lăsați-i să-și ia informații de pe site-ul pe care l-am recomandat (http://europa.eu/kids-corner/countries/flash/index_ro.htm) – găsesc acolo informații accesibile și interesante, suficiente pentru a ocupa ¾ de pagină A4.
Am remarcat greșeli de scriere în teme, fișe de lucru, probe de evaluare. Voi încerca să insist pe partea de scriere corectă.
Vă recomand să le listați subiecte de la concursul ”Evaluare în Educație” –
etapa a III-a și etapa competițională (https://www.evaluareineducatie.ro/romana/an-scolar/?an-scolar=2012-2013) - sunt foarte bine structurate.
Sunt convinsă că împreună vom ajuta copiii noștri să devină responsabili, harnici și încrezători în forțele lor.

12.03.2014
Stimați părinți,
Vă invit la ședința cu părinții marți, 18 martie 2014, ora 18:10.
O după-amiază liniștită!

8.03.2013
La multi tuturor mămicilor! Să fiți sănătoase și să vă bucurați de cât mai multe momente frumoase alături de copii!


27.02.2014
Mâine, 28.02.2014, avem planificată o activitate la biblioteca ”I.G.Bibicescu” - Crihala. Este un atelier de creație, sub genericul ”Un mărțișor pentru dragoste și speranță”. Copiii știu ce trebuie să aducă cu ei: carioci, markere, pixuri colorate, șnururi pentru mărțișoare, lipici, cartonașele decupate la școală.
Vă rog mult să aveți grijă la ținută - trebuie să se îmbrace în uniformă.
Vom pleca de la școală la ora 9:30 (după ce vom face ora de științe și educație europeană) și vom sta la bibliotecă până la ora 11:40. La ora 12:00 vom fi înapoi la școală.
Sunt convinsă că vor face o impresie foarte bună.
Copiii care locuiesc în apropiere de bibliotecă pot să-și ia ghiozdanul (care va fi foarte ușor mâine) și pot fi așteptați acolo la plecare.
Vă mulțumesc pentru ajutor!


25.02.2014
Am o mare rugăminte: vă rog să listați pagina cu cele două fotografii pe care fiul/fiica dvs. o are în documentul atașat (avem nevoie de ele pentru proiectul Comenius). Sunt fotografiile pe care le-am primit prin email.
Am nevoie de ele vineri- 28 februarie.

Vă mulțumesc!

17.02.2014
Stimati parinti,
Pe data de 28 februarie trebuie sa predau fondul scolii pentru semestrul al II-lea - 20 de lei/copil.
Va rog sa aduceti sau sa trimiteti prin copii aceasta suma pana vineri,
28 februarie 2014.
Voi fi in curtea scolii, la pranz, in zilele de marti, miercuri si joi.
Cu respect,
Claudia Olaru - casiera clasei

17.I.2014
Miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 18:10, vă invit la ședința cu părinții.
Weekend plăcut, alături de copii! Sunteți norocoși că-i aveți lângă dumneavoastră!

19.XII.2013
Am avut si astazi parte de gazde ospitaliere - reprezentanti ai Televiziunii Severin ne-au întâmpinat cu multă căldură, au ascultat cu emoție colindele, au fost dornici să le răspundă copiilor la întrebări, ne-au servit cu suc, covrigi, bomboane, portocale, ciocolată. Copiii au fost mici vedete, iar înregistrarea prezintă momente din programul nostru. Sunt bucuroasă că în interviuri copiii au surprins foarte bine ceea ce dorim să transmitem prin colinde. Am fost surprinsă plăcut de mesajul (spontan) transmis de David L. - are cea mai bună învățătoare din lume.
Vreau ca elevii mei să-și amintească peste ani de toate aceste momente frumoase pe care le trăiesc acum.
Îmi place sa le daruiesc, imi place sa-i vad bucurosi, imi place sa-i vad venind cu drag la scoala.
Sper sa reusesc - aici este o munca de echipa: scoala-familie.
Va multumesc pentru ajutorul pe care l-ati acordat copiilor in realizarea cadourilor. Cele mai apreciate lucruri au fost cele realizate de mana si ravasele.
Sper ca darul pe care dumneavoastra l-ati primit sa va bucure foarte mult - puneti, va rog, globuletul in bradutul familiei si pastrati-l cat puteti de mult.
Am oferit Claudiei (engleza), Cameliei (sport), lui Viorel (religie) si lui Gigi (muzica) darul dumneavoastra. Va multumesc si va ureaza ”Sarbatori fericite!”.


18.XII.2013
Astazi, la Liceul Paulian, copiii au avut parte de o primire calduroasa. Gazdele au decorat clasa in mod deosebit, ne-au servit cu fursecuri, bezele si apa, ne-au oferit in dar melodii interpretate de o fetita foarte talentata, Ingrid.
Copiii s-au cunoscut, au discutat despre scoala, pasiuni, lectura, jocuri pe calculator s.a. Au cantat impreuna cateva colinde.
Ceea ce m-a impresionat a fost faptul ca toti elevii erau imbracati in uniforma - parintii i-au obisnuit pe copii sa o poarte (desi este cea veche, la fetite - rochie, sortulet si guleras, la baieti - camasa, cravata, hainuta).
La noi, unii baieti au vesta, altii nu; unele fete isi iau sarafanul, altele nu - depinde de dumneavoastra.
M-am bucurat ca am mers in vizita cu elevii mei la copii de varsta lor - o sa-i avem in vizita la noi de 1 Martie sau de Paste - nu am hotarat inca.
Va rog sa fiti alaturi de copii pentru intalnirea de maine seara. Ajutati-i sa impacheteze cadoul pentru coleg. La mine a ramas un ou Kinder si un Mos Craciun - este partea dulce dintr-un pachet. Nu stiu cine nu a luat - nimeni nu a venit sa intrebe.
Azi, Claudia a adus banii pentru Luana - s-au strans 525 de lei. Sunt convinsă că toți cei care ați contribuit ati dat banii din toata inima - mai ales in aceasta perioada cand ne dorim sa fim mai buni, mai generosi. E un copil care a stat 2 ani în preajma copiilor nostri si care acum are nevoie de ajutor.
Maine, intre 8 si 11 vom mai lucra cate ceva la romana, matematica, educatie civica, iar la 11:15 vom pleca la Terra Sat. La ora 13 copiii vor fi inapoi la scoala cu parintii care ne ajuta cu masinile.
Eu voi merge cu 6 dintre ei la Catedrala pentru oferirea de cadouri copiilor la care Mos Craciun nu poate ajunge.
Apoi ne vom intalni dupa-amiaza, la ora 17. Multumesc pentru ca imi sunteti alaturi!
O dupa-amiaza linistita!

17.XII.2013
Va multumesc pentru ajutor - am recuperat carticica.
Mai avem 3 parinti care ne ajuta cu masinile - mama lui Calin, mama Madalinei si tatal Dariei Vatasoiu.
Va multumesc pentru implicare!
Maine mergem la Liceul I. St. Paulian ca sa cunoastem alti copii de clasa a III-a.
Copiii se vor imbraca in uniforma - isi ia haina groasa si caciula groasa - mergem pe jos. Vom pleca la ora 10 si ne vom intoarce pana in ora 12.
Nu vor face ora de pregatire la limba engleza.16.XII.2013
Am o mare rugăminte: vă rog să verificați dacă copilul dumneavoastră are 1 cărticică ”Winnie Puh” pentru cadoul care trebuie dăruit unui coleg.
Am dat cărți părinților care au urcat, dar și copiilor și îmi lipsește o carte - am dat cuiva, din greșeală, 2 cărți.
Vă mulțumesc!

15. XII. 2013
Si eu voi fi gazda alaturi de voi, asa ca dati-mi voie sa ma alaturi si eu.
De curand, la limba romana, am avut un fragment din "Amintiri din copilarie" si chiar am discutat despre modul in care sunt rasplatiti colindatorii: colacei, covrigi, nuci, mere, vin (pentru adulti), iar mai nou biscuiti, portocale s.a. Nu stiu cati dintre copiii nostri colinda in Ajunul Craciunului, dar stiu ca am reusit sa-i fac sa traiasca momentul acesta vineri si-l vor trai si saptamana viitoare.
Vineri am avut parte de niste gazde deosebite, oameni pe care i-am simtit cu adevarat ca s-au bucurat de colindele noastre. I-au asteptat cu cozonac, produse de patiserie ("branzeturi" - le-au spus copiii nostri), fondante, suc, le-au zambit mereu, au glumit. Au vorbit cu ei si le-au pus diferite intrebari legate de scoala, de Mos Craciun, de sarbatori. La un moment dat, d-nul director a venit cu camera de inregistrat si le-a spus ca dincolo, intr-un spatiu alaturat, alti copii le fac concurenta. Le-a aratat filmul si am constatat ca, de fapt, erau copiii nostri inregistrati.
Dupa ce s-au ospatat (la un moment dat chiar le-am spus: "Este un proverb care spune ca drumetului îi stă bine cu..... - burta plină a strigat unul dintre ei”), au fost condusi la bradul împodobit foarte frumos, care îi aștepta cu cadouri - mesajul personalizat a dovedit inca o data grija cu care gazdele au tratat momentul sosirii copiilor acolo. Ne-au multumit si si-au exprimat dorinta ca in fiecare an colindatul acolo sa devina o traditie.
Multumim gazdelor, multumim tatalui Catalinei care ne-a deschis atat de frumos ”porțile” colindului.
O rugaminte: va rog sa-i atentionati sa manance dulciuri/produse de patiserie pe servetel (atunci cand nu au la dispozitie farfurii) si sa-si stranga firimiturile. Mai sunt copii care asteapta ca altcineva sa faca lucrul acesta in locul lor.
Miercuri, la ora 10:00, mergem la Liceul Paulian, joi mergem la Terra Sat - plecam la 11:15 de la scoala (pana atunci vom lucra la romana, matematica, engleza - deci vin la scoala cu ghiozdanele, la ora 8), iar vineri vom pleca la ora 8:40 la Politie.
Parintii lui Edi Ivan ne ajuta cu un microbuz care va veni la scoala joi si vineri (ne ia si ne aduce) - incap 10 copii. Merg si tatal Georgianei si tatal Melissei cu masinile - deci inca 8 copii. Mai raman 12 copii - asta ar insemna inca 3 masini si ne-ar fi usor cu transportul. Poate ca mai sunt parinti care ne pot sprijini - va rog sa ma anuntati.
Joi, ora 17:00, va invitam in sala de clasa sa va aducem colindul nostru. Tot atunci copiii isi vor imparti cadourile unii altora (cartea+dulciurile+ceva lucrat de mana lor - impachetate frumos).
Nu va dura mai mult de 50 de minute. Vreau sa fim punctuali pentru ca la ora 18:00 incepe serbarea pe scoala. Clasa noastra va fi reprezentata de echipa de dansatori. Acestia vor fi imbracati in costumele lucrate anul trecut (atat fetele cat si baietii).
O seara linistita!
inv. Mariana Cornea


11.12.2013
Astazi, la sedinta cu parintii, am aflat ca vom fi colindati de ingerasii nostri. Noi, ca niste gazde bune si primitoare, vom darui colindatorilor colindeti. Pentru aceasta, solicitam sprijinul parintilor Anisiei, lui Alexandru, Melissei, lui Dimi, lui Andrei R., lui Rareş, Biancăi, Georgianei.(5 lei - până vineri, 13.12.2013; bănuţii îi va strânge Edi).
Multumesc pentru intelegere şi cooperare! Aida Ivan


8 decembrie 2013
Miercuri, 11 decembrie, ora 18:00, va invit la sedinta cu parintii.
La sedinta pe scoala cu reprezentantii parintilor din toate clasele, reprezentantul parintilor de la clasa a IV-a A a solicitat ajutor pentru Luana - este in perioada de recuperare, iar costurile pentru proceduri sunt foarte mari.
Sunt convinsa ca putem da si noi o mana de ajutor. Vom discuta si la sedinta aceasta problemă.

27 noiembrie 2013
Astazi am avut primul concurs din clasa a III-a. Unii dintre copii au avut mari emoții, alții i-au acordat puțină atenție.
Sunt convinsă că aceia care au tratat cu seriozitate concursul, v-au avut alături. Este o modalitate de evaluare a cunostintelor. Nu a fost foarte greu, dar a presupus multa atentie si seriozitate. Am lucrat mai multe teste - chiar am cumparat culegerea special creata pentru aceasta etapa si am lucrat toate testele. O parte dintre dumneavoastra ati lucrat cu ei din subiectele de pe site si va felicit!
Consider ca puteau sa lucreze integral sarcinile de lucru. Cei mai multi elevi au terminat foarte repede.
Sper in rezultate foarte bune! Un copil foarte bun ar trebui sa ia usor 90 de puncte. Dar exista si factori care pot schimba usor situatia....
Saptamana viitoare, miercuri - 4 decembrie, vom avea concursul la matematica.
Revin cu o mare rugaminte - uitati-vă peste temele copiilor. Rezultatele nu vor fi foarte bune daca numai eu corectez. Copiii sunt copii - vor incerca să termine cât se poate de repede si sa meraga la joaca, la calculator, la televizor........ In ultimul timp sunt nevoita sa fac foarte multe insemnari pe caiete - in special pe cele de limba romana.
Vreau sa va reamintesc că performantele nu se obtin decat daca parintii se alatură învățătorului.
Se apropie sarbatorile de iarna si vreau ca elevii mei sa simta si la scoala emotia acestora. Vom impodobi bradutul, va veni Mos Nicolae, iar anul acesta nu vom mai face serbare (am crescut deja), ci vom merge in colindat.
Stiu ca deja ati inceput sa va ganditi la cadourile pe care Mos Craciun le va pune copiilor - de fiecare dată ați reușit să-i răsfățați din belșug (mi-au povestit despre cadourile primite). Vă sugerez să le oferiți și o cărticică. ”Ursuletul Winnie Puh”, de A.A. Milne (Editura Arthur) poate fi una dintre cartile pe care copiii o vor citi cu mare plăcere (am inteles ca are o traducere foarte buna). Mi-ar fi plăcut ca Moș Nicolae să le-o aducă el, dar n-a avut atâția bani în buzunar - aceasta era cea mai bună ofertă găsită
http://dol.ro/author--a-a-milne--15966.html.
O după-amiază plăcută!17 noiembrie 2013
Dragi parinti,
Pentru ca imi place ca elevii mei sa traiasca experiente de invatare diverse, am acceptat invitatia de a participa la
proiectul internațional de cercetare implementat sub egida Universității de Vest din Timișoara și al Education, Audiovisual & Culture Executive Agency, intitulat EU Citizen: Instructional Strategies for teaching in primary school, Evidence Based, coordonat de către lector univ. dr. Marian D. ILIE.
Din 900 de clase implicate, vor fi selectate prin metode statistice 12 clase experimentale la care se vor testa strategii instructiv-educative.
Pentru selecția celor 12 clase vor fi aplicate mai multe instrumente. Cadrul didactic va răspunde unui chestionar legat de structura clasei (nr elevi, gen, olimpici, repetenți etc.), iar elevilor li se va aplica un test de citit-scris la prima vedere, un chestionar legat de mediul clasei și câteva teste de atenție.
Am fost anuntata ca un reprezentant al Universitatii de Vest din Timisoara va sosi maine la noi si va aplica aceste instrumente.
Sper sa trecem in etapa urmatoare!
O seara linistita!


14 noiembrie 2013
Vă rog mult să-i urmăriți pe copii sa învețe la stiinte. Să învețe de pe caietele auxiliare - fișe si ceea ce am completat si din prezentarea pusă pe wiki.
Ca sa fie siguri că au învățat, să acceseze testul on-line.
Este perioada când încep să învețe la alte discipline decât matematica și limba română și au nevoie și de ajutorul dumneavoastră.
Vă rog să le fiți aproape! Data trecută le-am dat o fișă în care să scrie ce au învățat (rolul rădăcinii și al tulpinii) și foarte mulți dintre ei mi-au demonstrat că au rămas doar cu ce și-au amintit de la școală.
Mă străduiesc să le ofer filmulețe, jocuri didactice, experimente din care să învețe, dar trebuie să se pregătească și acasă.
4 noiembrie 2013
Copiii nostri sunt in vacanta si va rog sa incercati sa petreceti cat mai mult timp cu ei.
Am creat o pagina pentru vacanta si le-am reamintit ce cred ca ar fi bine sa faca, pe langa activitatile pe care si le-au propus.
Va rog sa le listati fisa de la concursul "Evaluare in Educatie" - limba romana si sa corectati impeuna cu ei dupa ce vor rezolva. Respectati, va rog, baremul! Implicati-i si pe ei in stabilirea punctajului, conform baremului.

https://www.evaluareineducatie.ro/wp-content/uploads/2013/10/Clasa3_Subiecte_Romana_2013-2014E1.pdf

https://www.evaluareineducatie.ro/wp-content/uploads/2013/10/Clasa3_Bareme_Romana_2013-2014E11.pdf

Va urez sa aveti parte de momente deosebite alaturi de copiii dumneavoastra!
Si eu ma bucur de copiii mei - saptamana aceasta sunt la Bucuresti.
Imi fac timp insa si pentru copiii mei din Severin.


Azi am listat cateva foi la imprimanta cea noua - merge foarte repede si are o multime de optiuni. Va multumesc mult ca mi-ati usurat munca!
Multumesc mult mamicilor care au reusit sa aranjeze draperiile. Multumesc Monicai Popescu (mama lui Calin) care s-a ocupat in mod special de modificarile necesare la draperii!
Eu consider ca suntem o echipa minunata! Cei care stau deoparte nu stiu ce pierd!
Azi, la sfarsitul orelor, am aflat ca lui David Olaru si lui Cristian le-au disparut din dulap pachetele cu servetele umede, iar lui David O. portofoliul de la educatie europeana. Am fost mahnita.
Va rog mult sa vorbiti cu copiii - daca se intampla sa le lipseasca ceva, pot sa-mi spuna. Intotdeauna la mine vor gasi tot ce au nevoie pana isi aduc de-acasa.
Trebuie insa sa stiti ca mai sunt si copii care nu au grija de obiectele lor - asa se face ca am o cutiuta plina cu obiecte gasite (creioane, carioci, culori, markere, pensule, acuarele, lipici s.a.), iar la cuier au stat luni intregi obiecte de imbracaminte (o vesta rosie, un pulover de trening). Cand i-am intrebat ale cui sunt, nimeni nu a raspuns.Va rog sa nu le puneti nimic in ghiozdan singuri - lasati-i sa-si puna fiecare ca sa poata sa-si recunoasca usor care lucrurile.
O seara vesela alaturi de copii!28.10.2013
Cu ajutorul catorva parinti (mamici - Sorina Bacan, Aida Ivan, Anca Semenescu, Mariana Vatasoiu si tatici - Cirstea Daniel, Fira Claudiu, Vacaru Marian), am reusit sa punem draperiile.
Am fost cu totii bucurosi (desi ne-am cam umplut de praf si am stat ceva timp la scoala) ca am facut o treaba buna pentru copiii nostri.
Nu ne-ar fi stricat inca doi tatici.

26.10.2013
"La multi ani" celor care își sărbatoresc ziua numelui!
Parintii Arianei si-au luat foarte in serios promisiunea facuta la sedinta si astazi am fost impreuna in oras. Dupa mai multe magazine vizitate, am cumparat sina si materialul pentru draperii. Noi credem ca am facut alegerea cea mai buna: atat in privinta sinei (simpla - de la Dedeman) cat si in privinta materialului (maro - textil outlet, de la magazin Rosoga).
Luni, la ora 17:00, putem pune deja draperiile.Va fi nevoie sa dam putin cu fierul de calcat pe material, sa punem carligele, sa fixam sinele.
Eu si tatal Arianei vom fi la scoala la ora 17:00. Avem nevoie de ajutoare. Va rog sa ma anuntati daca puteti sa ne sprijiniti.
Va urez un sfarsit de saptamana linistit si plin de bucurii!


Va rog sa le amintiti copiilor sa lipeasca sau sa capseze fisele de la matematica in caietul de clasa!
21 octombrie 2013
Dragi parinti,
Joi, 24 octombrie 2013, ora 18:00, va invit la sedinta cu parintii.
O veste foarte buna: profesoara de limba engleza a hotarat sa lucreze o ora suplimentar din 2 in 2 saptamani, miercuri, intre orele 12-13. Vom discuta detalii joi.
Miercuri, 23.10.2013, va fi prima pregatire.
Pregatirea nu va fi obligatorie.
Va rog sa nu le mai dati copiilor guma de mestecat la scoala. Azi, in recreatie, unul dintre copii a aruncat guma in fata clasei.

7 octombrie 2013
Am comandat 27 de culegeri MINIMATH - pentru copiii care apar pe tabel. Este posibil să sosească săptămâna aceasta.
De mâine începem pregătirea - 1 săptămână la română, cealaltă la matematică.

2 octombrie 2013
Orarul s-a definitivat la nivelul întregii școlii. Nu am uitat de propunerea dvs. în ceea ce privește limba străină. Nu am reușit cu limba germană și nici cu limba engleză. Claudia Mihalcea m-a asigurat că anul viitor va lucra o oră suplimentar.
Sunt convinsă că dumneavoastră veți monitoriza activitatea copiilor - vor avea destul de mult de lucru la engleză.
Vă rog să fiți atenți cum își învață copiii cuvintele.
Claudia vă roagă să listați pentru luni paginile de la unitatea 1 din auxiliar. Eu am trimis prin email auxiliarul - am primit confirmarea de primire de la Simona Vladut si Monica Cerbu. M-as fi bucurat ca fiecare dintre dvs. sa confirmati primirea.
V-am vorbit la sedintă de concursul de matematica Minimath. Exista o culegere pentru acesta si reviste semestriale. Aceia care doriti sa achizitionati culegerea vă rog să vă exprimati opinia pe aceasta pagina. Pretul este 14 lei. Se poate face comanda saptamana aceasta.
Nr. crt.
Numele si prenumele parintelui care doreste sa achizitioneze culegerea
1
Cirstea Daniel
2
VATASOIU DARIA COSMINA
3
Ivan Eduard Theodor
4
CERBU ANISIA GABRIELA
5
SCHINTEIE RADU
6
BALTATEANU CATALINA
7
DUICU STEFANIA
8
LACHSTADTER DAVID
9
Olaru David Constantin
10
Giotina Daria
11
Ghinea Dimitrie
12
Draga Tatucu Melissa
13
Bacan Alexia
14
Stana Cristian Alexandru
15
Fira Alexandra Ariana
16
Brehui Georgiana Roxana
17
Stanculescu Luca
18
ANDREI VLADUT
19
MITOAICA ELENA
20
PĂCALĂ DANIEL
21
Dumitrescu Catrinel
22
Dumitrescu Izabela
23.
Vacaru Mihai
24
Paunescu Vlad
25
Semenescu Miriam
26.
Simcea Rares
27.
Videscu Bianca
28.
Ciobanu Alexand1 octombrie 2013
Sper ca ati primit cu totii (prin email) auxiliarul de la limba engleza.
Daca este cineva care nu a primit poate sa ma anunte si voi rezolva problema.

30 septembrie 2013
Imi cer scuze că au apărut modificări la orar - sper ca aceasta să fie varianta finală.

Mama lui Catrinel a luat legătura cu profesoara de limba germană - este foarte aglomerată și nu poate veni la noi.
Claudia Mihalcea (profesoara de limba engleză) a promis că, după stabilirea orarului definitiv, se gândește la o oră de pregătire la limba engleză. Vom vedea care vor fi condițiile.